Limburgrunning

Kalender Limburg en Euregio
Haspengouw challenge
2018
datum wedstrijd afstanden plaats

Haspengouw Challenge houdt op te bestaan

24/11/2017 om 02:55 door  

Na 25 jaar houdt de Haspengouw Challenge op te bestaan. “De bestuursleden worden een dagje ouder en nieuwe medewerkers vinden voor vrijwilligerswerk wordt steeds moeilijker”, motiveert voorzitter Rudi Schoofs de beslissing.

De Haspengouw Challenge werd in 1992 in het leven geroepen en ontpopte zich in geen tijd tot een gevestigde waarde in de Limburgse stratenlopen. Dankzij het overkoepelende criterium werden de kleinere stratenlopen ook opgewaardeerd. “De stratenloop in Nieuwerkerken had slechts 30 atleten aan de start, maar nadat ze zich bij ons aansloten, steeg dat aantal tot boven de 200”, herinnert Rudi Schoofs zich. “Dat, en het gegeven dat de Haspengouw Challenge één grote vriendenkring vormde, heeft ons jarenlang veel voldoening gegeven.”

Maar een daling in het deelnemersaantal en het gebrek aan opvolgers noopt Schoofs nu om de handdoek te gooien. “Met Trudo Cleeren en Herman Daenen verloren we ook nog eens twee enthousiaste bestuursleden die helaas veel te vroeg overleden zijn.”

Zestigplussers

“We speelden al een paar jaar met het idee om te stoppen. Al 25 jaar spanden we ons op vrijwillige basis in. Elk weekend zijn we in de weer geweest met organiseren, vergaderen en uitslagen en klassementen opmaken. Al onze bestuursleden zijn 60 jaar of ouder. Daarom gingen we op zoek naar verjonging. Maar toen bleek dat niemand zich geroepen voelde om over te nemen, hebben we de knoop doorgehakt. Wij zijn wel nog bereid om occasioneel een handje toe te steken bij organiserende clubs, maar daar blijft het bij”, besluit Schoofs, die de geruchten over kandidaat-overnemers de kop indrukt. “Wij hebben daarover nog met niemand contact gehad.”

limburgrunning