De IJzeren Man Volksloop is een begrip in Weert en omstreken. Sinds 1980 organiseert AV Weert deze trimloop in het natuurgebied de IJzeren Man.

In november kwam de melding dat de eerste zondag van december de laatste Volksloop zou zijn. De meeste van de bijna 200 deelnemers vonden dit verschrikkelijk. Zeker diegene die al vele deelnames op hun naam hebben staan. Men is daarom ook blij dat op initiatief van enkele mensen en samen met AV Weert een doorstart gemaakt kan worden. Op zondag 7 januari 2018 beginnen ze weer met de “IJzeren Man Loop”. Er wordt gestart op dezelfde manier als de laatste is gestopt.

Eerste zondag van de maand

Elke eerste zondag van de maand om 10.00 uur. Feestdag of geen feestdag, de IJzeren Man Volksloop gaat altijd door. Inschrijven kan tussen 9.00 en 9.50 uur in café restaurant Dennenoord, Voorhoeveweg 2 in Weert. Het parcours heeft een lengte van 3,5 km. Deelnemers kunnen kiezen uit 1, 2, 3, 4 of 5 rondes, oftewel uit een afstand van 3,5/ 7/10,5/14 of 17,5 km voor de trimloop. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een parcours van 1,2 km en een van 2,4 km. Men loopt weer met tijd registratie. Mensen die in december hun chip ingeleverd hebben kunnen deze weer terug krijgen.

Sponsor HEMA

Zo gaat men weer starten. Wel gaat men kijken hoe ze deze loop interessanter kunnen maken. Dus door de tijd zullen er wat veranderingen gaan plaatsvinden. Men begint met een nieuwe naam en het is de organisatie gelukt om een sponsor te vinden die hen gaat helpen om deze loop leuker en bekender te maken. De IJzeren Man Loop zal worden ondersteund door HEMA Budel, Nederweert en Weert. De nieuwe naam zal dan ook zijn: HEMA IJzeren Man Loop.